Aktuality

Kontrola dopravného značenia

poradna

Primátor Ing. Peter Lednár, CSc dal zmapovať všetky dopravné značenia na miestnych a verejných účelových komunikáciách v správe Mesta Zlaté Moravce, aby sa následne na to, dávalo naše mesto na poriadok i v tomto smere.

Bezpečnosť občanov do veľkej miery súvisí aj so správnym označením ciest.

Počas kontroly sa zistilo mnoho nedostatkov.

Máme tu 55 priechodov pre chodcov, ktoré je potrebné obnoviť pre ich lepšiu viditeľnosť. Z nich 28 správnemu označeniu podľa vyhlášky 9/2009 Z. z. vyhovuje a 27 ich vyhovuje len sčasti.

Okrem toho je 56 priechodov, ktoré nie sú označené vôbec.

137 zvislých dopravných značiek má zlé osadenie, sú fyzicky opotrebované a rovnako ako priechody, nespĺňajú podmienky jednotlivých ustanovení vyhlášky MV SR č. 9/ 2009 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Chýba množstvo dopravných značiek na miestach, kde podľa zákona musia byť.

V meste je 25 ciest , ktoré nespĺňajú požiadavky na obojstrannú premávku (úzke), dokonca sa na týchto miestach pozdĺžne parkuje, čo značne obmedzuje prístup a prejazd iných motorových vozidiel. Vodiči v nevedomosti porušujú cestný zákon č. 8/ 2009 Z. z., ktorý hovorí o zákaze státia a zastavenia na takejto ceste, bez ohľadu na to, či je alebo nie je týmto zákazom označená zvislou značkou.

Preto sa do budúcna plánuje tieto rozporuplné cesty zmeniť na jednosmerné aby sa premávka zjednodušila a parkovacie miesta zostali zachované.

Na prehľade, dokumentácii a kompletnej analýze dopravného značenia pracuje Emil Hudák, ktorý vypracováva návrh a predbežnú kalkuláciu.

  • komplet celá zvislá značka s jej osadením = 91 € + DPH
  • opotrebované a chýbajúce značky spolu (76) = cca. 7000 €

[nggallery id=105] [hr]

-lr-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button